Kaaoksen kasvattama

Kaaoksen kasvattama – monologi itsemurhan jättämistä jäljistä.

“Tulin koulusta. Kotona on kummallisen hiljaista. Mut valtaa se sama ahdistava tunne. Se tunne mikä enteilee, että jotain pahaa tapahtuu. Pöydällä on tyhjä Diapam -paketti. Säikähdän ja pelkään, että nyt löydän sen kuolleena.” Kaaoksen kasvattama on rehellinen ja raadollinen kasvutarina mielenterveysongelmista ja itsetuhoisuudesta kärsivän läheisen varjossa. Tarina seuraa äidiksi tulevan nuoren naisen kipuilua oman menneisyytensä kanssa. Raskaus repii omat lapsuusmuistot ja traumat pintaan, eikä niitä pääse enää pakenemaan. Nämä muistot rakentavat hiljalleen katsojien eteen traagisen ja koskettavan palapelin, jossa kaaoksen keskeltä löytyy myös toivoa ja uskoa siihen, että tästä selvitään. Kaaoksen kasvattama koostuu tositarinaan pohjaavasta monologiesityksestä sekä osallistavasta keskusteluosuudesta, jota vetää esityksen ohjaaja Kirsi Sulonen. Mukana keskustelemassa on kokemusasiantuntija-näyttelijä Annina Savela sekä mielenterveysalan ammattilainen. Esityksen tarkoituksena on keskustella avoimesti mielenterveysongelmista, itsemurhasta, ja siihen liittyvistä tunteista ja ajatuksista, sekä keinoista ehkäistä itsetuhoisuutta ja selvitä läheisen itsemurhasta.

Mielenterveyden Keskusliitto on tehnyt mielenterveysbarometrin vuonna 2021, jossa todetaan, että yli 95% mielenterveyskuntoutujista pitää kulttuuria sopivana muotona mielenterveysongelmien selättämisessä.

Esityksen kesto: n. 1 h 45 min, sisältäen väliajan.

Esitys on toteutettu Suomen Kulttuurirahaston apurahalla.

Huomasithan tukilippumme? Ostamalla tukilipun tuet vuosikymmenten aikana tekemää työtämme!

Voit ostaa tukilipun avoimena sarjalippuna lippukaupan etusivun alariviltä, jolloin voit käyttää sen myöhemmin valitsemaasi näytelmään syöttämällä lipun koodin lippukauppaan.Tukiliput ovat nyt myös myynnissä jokaisen esityksen omassa lippuvalikoimassa, josta voit ostaa tukilipulla näytelmään lipun. 

Lisäksi muistamme tukilipun ostaneita tukijoitamme pienellä yllätyksellä! Kiitos tuestasi! 

Onko sinulla kampanjakoodi tai sarjalippu?

Voit syöttää alla olevaan kenttään koodin lunastaaksesi sarjalipun tai kampanjakoodin.

TuoteHintaMäärä
50,00 €
26,00 €
23,00 €
12,00 €