Arkuttajat

Arkuttajat tekee paluun! Maaliskuussa 2020 ensi-iltaan tullut näytelmä Arkuttajat esitettiin vain yhden kerran, koska koronapandemia sulki teatteriin ovet ja loput esitykset jouduttiin perumaan. Nyt näytelmä tuodaan uudelleen yleisön eteen Kulttuuritalo Villa Ranaan, uudistetulla esiintyjäkaartilla.

Arkuttajat on tragikoominen näytelmä kuolemasta, surun kohtaamisesta ja siitä miten ylipäänsä kuolemaan pitäisi suhtautua. Näytelmässä seurataan kansalaisopiston Rakenna oma arkkusi -kurssilaisia. Kurssille on saapunut pieni joukko erilaisia ihmisiä, jotka rakentavat itselleen arkun ja suunnittelevat itselleen sopivat hautajaiset. Jokaisella näytelmän henkilöllä on omanlaisensa suhde kuolemaan; Yksi pelkää sitä, toinen suunnittelee sitä, kolmas on nähnyt sen liian läheltä ja neljäs tietää miltä tuntuu menettää läheisensä.

“Kuolema kevyesti osallistavan tragikomedian aiheena ei äkkiseltään kuulosta aivan helpolta yhtälöltä. Vaikka kyse on luonnollisesta asiasta, siihen liittyy paljon kulttuurisia normeja: kuinka paljon kuolemasta saa puhua, mihin sävyyn ja milloin. Kuolemaan voi liittyä myös selittämättömiä kokemuksia, tunteita, uskomuksia ja intuitiivisuutta, mikä tekee aiheesta hyvin henkilökohtaisen ja siksi aran.

Onko sinulla kampanjakoodi tai sarjalippu?

Voit syöttää alla olevaan kenttään koodin lunastaaksesi sarjalipun tai kampanjakoodin.

TuoteHintaMäärä
50,00 €
12,00 €
24,00 €
20,00 €