Tallenne on katsottavissa

5MONOLOGIA: Silitys

  • Juomatehtaan Studio
  • 01.04.2021 15:00

Aaro Vuotila: SILITYS

”Koskaan ei ole liian myöhäistä valehdella itselleen onnellista lapsuutta.”
Mitä sinä kertoisit, jos lapsuutesi tarina jäisi vain sinun vastuullesi? Mitä muuttaisit? Miten värittäisit muistikuvat?

Aaro Vuotilan Silitys on maaginen ja visuaalisesti vaikuttava esitys, joka vie katsojan trillerinomaisesti etenevään tarinaan. Mies käy läpi isänsä jäämistöä hallussaan valta siitä, mitä heidän perheensä tarinasta säilytetään. Hypnoottisen hieno monologi sukeltaa miehen lapsuudenkotiin, istumaan keittiön pöydän ääreen pienen, etsiväksi haaveilevan pojan kanssa, tanssimaan isän harteilla ja odottamaan sitä, että äiti silittää illalla tukkaa, sillä miehet eivät silitä. Mutta mitä on tapahtunut oikeasti? Mitä mies ei halua muistaa?
Elokuvallinen teatteriesitys kieputtaa musiikin, fyysisen teatterin ja unenomaisen tarinan kautta katsojan pikkusormensa ympärille ja saa pidettyä otteessaan pitkään vielä esityksen jälkeenkin.

Vuotilan upea teksti, taitava näyttelijäntyö ja audiovisuaalinen maailma ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia ja saa katsojan kysymään:
Mitä minä muistan lapsuudestani? Onko se oikeasti tapahtunutta, minulle kerrottua vai itseni elämän varrella sävyttämää tai keksimää? Mitä minä kirjoittaisin uudelleen?

TuoteHintaMäärä
Tallennelippu €12.00